La nostra carta (bilingüe)

Quan arriba Nadal els xiquets i xiquetes reben en la major part dels casos, moltíssims regals. He de dir què, per a mi, massa, i no sempre els adequats. Roden per internet molts articles que recomanen reduir regals, fer-ne només quatre… Però la realitat és que, per a les famílies, resulta un poc complicat: la societat va pel seu camí, i totes les persones que formen part de la família extensa volen fer el seu regal, i nosaltres en tenim moltes. Ja em va costar molt que en feren només un cadascú, de regal! 

Així què, des que la meua filla gran va començar a ser conscient de la dinàmica nadalenca, i va començar a demanar, nosaltres fem la carta atenent a la proposta que us presento avui.

Primerament, cal posar en context. El meu fill i la meua filla sí que creuen en Pare Noel i en els Reis Mags. Puc veure la part de raó que tenen totes aquelles persones que defenen no mantindre una mentida, però m’he deixat guanyar (voluntàriament) en este cas. M’encanta el Nadal, i la il·lusió que l’envolta, i la cara que fan els xiquets i xiquetes quan veuen a Pare Noel, o als Reis. Vivim a un poble menut, i els Reis venen personalment, casa per casa, a portar els regals. L’emoció d’aquell dia és impagable!

No obstant, no entrem en el xantatge habitual. No deixaran de portar joguines depenent del seu comportament. I no ens estan vigilant tot l’any, per veure si som mereixedors dels seus presents.

Una vegada aclarit açò, dir què en el nostre cas fem només una carta. Demanem allò que volem, i el Pare Noel i el Reis ja es repartiran la feina com creguen més oportú. I no demanem massa joguines. Repartim les peticions en les següents categories:

 • Una joguina per a jugar: Per descomptat, demanen una joguina, aquella que més els agrada.
 • Alguna cosa que m’ajude a aprendre: Han demanat en aquest apartat des de boles del món fins a jocs d’experiments, puzzles del mapa-mundi, un microscopi, un joc per conèixer els minerals, un d’iniciació a la robòtica…
 • Allò necessari per a fer…: per a fer el que siga! Kits de costura, un torn d’alfareria, material per a fer art, un llibre de mandales per a acolorir…
 • Alguna cosa per a portar posada: Solen demanar la disfressa que els agrada per a Carnestoltes, però han demanat també, en altres ocasions, una motxilla per a l’escola, o un pijama del seu personatge favorit.
 • Llibres per a llegir, o música per a escoltar: Aquesta categoria està clara. Anem a la llibreria, passem un matí xafardejant, i tornem a casa amb la selecció que cadascú ha fet, anotada. Si ho prefereixen, poden també escollir un disc de música.
 • I alguna sorpresa!: Deixem este apartat buit, per a que el Pare Noel o els Reis també ens puguen sorprendre. Normalment, aprofitem este apartat per a regalar alguna experiència, que d’altra manera ell no demanarien: entrades a algun espectacle o a algún parc d’atraccions, alguna escapadeta en família…

I esta és la nostra proposta de Carta a Pare Noel i als Reis! Són igualment molts regals per al meu gust, però al menys intentem no aglutinar tantes joguines, i diversificar allò que reben. Què us sembla? Com ho feu vosaltres?

                               _______________________________________________

Cuando llega Navidad los niños y niñas reciben, en la mayor parte de los casos, muchísimos regalos. Tengo que decir que, para mí, demasiados, y no siempre los adecuados. Ruedan por internet muchos artículos que recomiendan reducir regalos, hacer solo cuatro… Pero la realidad es que, para las familias, resulta un poco complicado: la sociedad va por su camino, y todas las personas que forman parte de la familia extensa quieren hacer su regalo. Ya me costó mucho que hicieron solo un cada cual, de regalo! 

Así qué, desde que mi hija mayor empezó a ser consciente de la dinámica navideña, y empezó a pedir, nosotros hacemos la carta atendiéndo a la propuesta que os presento hoy.

Primeramente, hay que ponernos en contexto. Mi hijo y mi hija sí que creen en Papá Noel y en los Reyes Magos. Puedo ver la parte de razón que tienen todas aquellas personas que defienden no mantener una mentira, pero me he dejado ganar (voluntariamente) en este caso. Me encanta la Navidad, y la ilusión que la rodea, y la cara que ponen los niños y las niñas cuando ven a Papá Noel, o a los Reyes. Vivimos en un pueblo pequeño, y los Reyes vienen personalmente, casa por casa, a llevar los regalos. La emoción de aquel día es impagable!

No obstante, no entramos en el chantaje habitual. No dejarán de traer juguetes dependiendo de su comportamiento. Y no nos están vigilando todo el año, para ver si somos merecedores de sus presentes.

Una vez aclarado esto, decir que en nuestro caso hacemos solo una carta. Pedimos aquello que queremos, y Papá Noel y los Reyes ya se repartirán el trabajo como crean más oportuno. Y no pedimos demasiados juguetes. Repartimos las peticiones en las siguientes categorías:

 • Un juguete para jugar: Por supuesto, piden un juguete, aquél que más les gusta.
 • Algo que me ayude a aprender: Han pedido en este apartado desde bolas del mundo hasta juegos de experimentos, puzzles del mapa-mundi, un microscopio, un juego para conocer los minerales, uno de iniciación a la robótica…
 • Aquello necesario para hacer…: para hacer lo que sea! Kits de costura, un torno de alfarería, material para hacer arte, un libro de mandalas para colorear…
 • Algo para llevar puesto: Suelen pedir el disfraz que les gusta para Carnaval, pero han pedido también, en otras ocasiones, una mochila para la escuela, o un pijama de su personaje favorito.
 • Libros para leer, o música para escuchar: Esta categoría está clara. Vamos a la librería, pasamos una mañana cotilleando, y volvemos a casa con la selección que cada cual ha hecho, anotada. Si lo prefieren, pueden también escoger un disco de música.
 • Y alguna sorpresa!: Dejamos este apartado vacío, para que  Papá Noel o los Reyes también nos puedan sorprender. Normalmente, aprovechamos este apartado para regalar alguna experiencia, que de otra manera no pedirían: entradas a algún espectáculo o a algún parque de atracciones, alguna escapadita en familia…

Y esta es nuestra propuesta de Carta a Papá Noel y a los Reyes! Son igualmente muchos regalos para mi gusto, pero al menos intentamos no acumular tantos juguetes, y diversificar aquello que reciben. Qué os parece? Cómo lo hacéis vosotros?

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s