El passat juliol vaig poder visitar el Centre Internacional Loris Malaguzzi, lloc de culte de totes aquelles persones que ens dediquem a l’educació amb una mirada que dóna protagonisme a la infància, a l’autoaprenentatge, al respecte a les distintes manifestacions de cada xiquet i xiqueta i als seus propis processos.
D’aquella visita, eixiran diversos posts, ja que el Centre Internacional Loris Malaguzzi dóna molt de sí, i aquest és el primer: el dedicat a l’àrea centrada en la llum. Aquell Atelier està disposat per poder observar, per poder llegir, per poder consultar les documentacions, per poder manipular els infants i per poder aprendre les persones adultes.
L’àudio del vídeo es correspón amb els textos exposats al llarg dels espais que conformaven l’Atelier, traduïts de l’Italià. Espere que gaudiu el vídeo, que us inspire, i que us ajude a comprendre una mica més tota la idiosincràsia d’una pedagogia tan complexa com la de Reggio Emília!
Ah! I pregunteu qualsevol dubte, comenteu qualsevol cosa que us quadre, o que no, o que us sorprenga, o el que siga! Els inputs, i el debat, ens enriqueixen a tots i totes!
___________________________________________________________
Centro Internacional Loris Malaguzzi: el Atelier Rayo de Luz.
El pasado mes de julio pude visitar el Centro Internacional Loris Malaguzzi, lugar de culto de todas aquellas personas que nos dedicamos a la educación con una mirada que da protagonismo a la infancia, al autoaprendizaje, al respeto a las distintas manifestaciones de cada niño y niña y a sus propios procesos.
De aquella visita saldrán varios posts, puesto que el Centro Internacional Loris Malaguzzi da mucho de sí, y éste es el primero: el dedicado al área centrada en la luz. Aquel Atelier está organizado para poder observar, para poder leer, para poder consultar las documentaciones, para que los niños puedan manipular y para poder aprender las personas adultas.
El audio del video se corresponde con los textos expuestos a lo largo de los espacios que conformaban el Atelier, traducidos del Italiano. Espero que disfrutéis el video, que os inspire, y que os ayude a comprender algo más toda la idiosincrasia de una pedagogía tan compleja como la de Reggio Emília!
Ah! Y preguntad cualquier duda, comentad cualquier cosa que os cuadre, o que no, o que os sorprenda, o lo que sea! Los inputs, y el debate, nos enriquece a todos y todas!