Qui sóc?

(BILINGÜE)

Sóc Maria Sorlí. Sóc mestra d’educació infantil i Primària, a l’escola pública, i este ha sigut l’eix central de la meua vida des que vaig començar a treballar. Però va hi haure un fet que va capgirar tot el meu sistema de creences: el naixement de la meua primera filla. Aquest va esdevindre automàticament el projecte més motivador que mai havia tingut (ni tindré) a les meues mans. Des d’aquell moment em vaig posar a llegir, a investigar, a buscar altres maneres de fer les coses, a reflexionar…

Ara, vuit anys i un segon fill després, el meu projecte adquireix una altra dimensió: impregnar tota la meua tasca, com a mare i com a mestra, d’una visió més respectuosa, més lliure, procurant que cada xiquet i xiqueta que passe per les meues mans (els meus fills en especial) es coneguen més a si mateixos, i siguen més capaços de prendre decisions pròpies i de ser crítics i creatius. Amb açò, pretenc aportar el meu granet d’arena en el canvi de l’educació dels nostres infants, que són també els meus fills, aspecte que considere un punt fonamental per a començar a canviar la societat del futur.

Estic, doncs, en un moment de transformació. Em queda molt per aprendre, molt per llegir, molts centres per visitar, moltes decisions que prendre… Estic intentant eliminar totes les creences que ens venen marcades per la societat i reflexionar al voltant de tot allò que faig, com ho faig i per què ho faig, tant a casa com a l’escola.

A més, he intentat professionalitzar dita transformació. En el camp de la transformació personal, sóc ja Experta Professional en Pedagogia Activa i Vivencial, amb la Universitat d’Extremadura, formació que em capacita per a assessorar i formar a aquelles persones que vos trobeu començant un procés semblant al meu. També he fet el curs d’Introducció a l’escola viva, del CAIEV. En el camp de la transformació escolar, he segut Cap d’Estudis, durant dos anys, amb un equip directiu que intentava aplicar a l’escola un projecte innovador, més motivador per a l’alumnat. A l’actualitat, lidero un equip de mestres que estem treballant al voltant d’un projecte de direcció, basat en pedagogies actives i vivencials, per a executar a una escola de nova creació.

Tot açò és el que pretenc reflectir en este blog: les cosetes que vaig aplicant a casa, les cosetes que vaig aplicant a l’escola (no és fàcil…), el que vaig aprenent, i les reflexions que vaig fent. En definitiva, este blog pretén ser un quadern de bitàcola del meu procés de transformació.

I, per descomptat, espere també els vostres comentaris, fruit d’altres experiències, que enriquiran molt més aquest blog. Salut i bona tasca!

________________________________________

Quién soy?

Soy Maria Sorlí. Soy maestra de educación infantil y primaria, en la escuela pública, y este ha sido el eje central de mi vida desde que empecé a trabajar. Pero hubo un hecho que cambió todo mi sistema de creencias: el nacimiento de mi primera hija. Este se convirtió automáticamente en el proyecto más motivador que nunca había tenido (ni tendré) en mis manos. Desde aquel momento me puse a leer, a investigar, a buscar otras maneras de hacer las cosas, a reflexionar…

Ahora, ocho años y un segundo hijo después, mi proyecto adquiere otra dimensión: impregnar toda mi tarea, como madre y como maestra, de una visión más respetuosa, más libre, procurando que cada niño y niña que pase por mis manos (mis hijos en especial) se conozcan más a sí mismos, y sean más capaces de tomar decisiones propias y de ser críticos y creativos. Con esto, pretendo aportar mi granito de arena en el cambio de la educación de nuestros niños, que son también mis hijos, aspecto que considero un punto fundamental para empezar a cambiar la sociedad del futuro.

Estoy, pues, en un momento de transformación. Me queda mucho por aprender, mucho por leer, muchos centros por visitar, muchas decisiones que tomar… Estoy intentando eliminar todas las creencias que nos vienen marcadas por la sociedad y reflexionar alrededor de todo aquello que hago, cómo lo hago y por qué lo hago, tanto en casa como la escuela.

Además, he intentado profesionalizar dicha transformación. En el campo de la transformación personal, soy ya Experta Profesional en Pedagogía Activa y Vivencial, por la Universidad de Extremadura, formación que me capacita para asesorar y formar a aquellas personas que os encontráis empezando un proceso parecido al mío. También he hecho el curso de Introducción a la educación viva, del CAIEV. En el campo de la transformación escolar, he sido Jefa de Estudios, durant dos años, con un equipo directivo que intentaba aplicar en la escuela un proyecto innovador, más motivador para el alumnado. En la actualidad, lidero un equipo de maestros y maestras que estamos trabajando con un proyecto de dirección basado en pedagogías activas y vivenciales, para ejecutar en una escuela de nueva creación.

Todo esto es el que pretendo reflejar en este blog: las cositas que voy aplicando en casa, las cositas que voy aplicando en la escuela (no es fácil…), lo que voy aprendiendo, y las reflexiones que voy haciendo. En definitiva, este blog pretende ser un cuaderno de bitácora de mi proceso de transformación.

Y, por supuesto, espero también vuestros comentarios, fruto de otras experiencias, que enriquecerán mucho más este blog. Salud y buena tarea!

Hi ha un comentari

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s