Preparar una programació única per a les oposicions docents.

L’escola ha de canviar. Els temps han canviat molt, i l’escola més bé poc. Continua perpetuant unes relacions verticals, autoritàries, que fomenten l’obediència cega front a l’esperit crític, i que no respòn a les necessitats reals ni de xiquets i xiquetes ni de la societat a la qual s’hauràn d’integrar quan siguen adults (que, a més, no coneixem).

Sembla, però, que mestres, famílies i administracions públiques, a la Comunitat Valenciana, estan apostant cada vegada més per un canvi de paradigma, per una mirada més democràtica i respectuosa, per metodologies més actives i vivencials, per canviar el focus de l’aprenentatge, i dirigir-lo cap a l’infant.

Aquest procés fa que allò que es valore en les oposicions docents canvie també. I, per descomptat, que allò que els aspirants volen oferir siga molt més innovador.

Per això, i després d’haver treballat a l’aula amb aquesta mirada durant 7 anys, i haver col·laborat en un projecte de direcció també amb aquest enfocament, hem decidit oferir grups de treball per tal d’acompanyar en l’elaboració de la programació didàctica a aquelles persones, mestres, que vulguen presentar una programació diferent, i defendre que una altra educació és possible.

Com ho farem?

 • Basant-nos en la nostra experiència, i en allò que sabem fer millor, acompanyarem en la preparació de Programacions Didàctiques per a les oposicions a la Comunitat Valenciana, destinades a qualsevol curs de l’Educació Infantil o a Primer i Segon de Primària.
 • L’acompanyament es realitzarà on-line, utilitzant eines de video-conferència, correu electrònic i núvols per compartir documents.
 • Es faran agrupaments de 5 persones, que es reuniran virtualment de manera quinzenal, intentant que els nivells al qual es dirigeixen les programacions siguen lo més semblants possible, i que els llocs d’orige siguen distants. D’aquesta manera es pretén treballar en equip, i realitzar posades en comú, per tal d’enriquir-nos mútuament. Sabem, i defenem, que el treball en equip és molt més productiu.
 • Per a dubtes particulars, es podrà concertar tutories individualitzades amb la tutora.

T’interessa? Necessites més informació?

 • Pots enviar un correu a msorlif@gmail.com
 • Pots inscriure’t a la reunió informativa, sense cap compromís, clicant ací.
 • Pots xafardejar algunes de les propostes que hem utilitzat a l’escola, a l’apartat “les nostres propostes” del blog, o a la nostra pàgina de Facebook.

_______________

Preparar una programación única para las oposiciones docentes.

La escuela debe cambiar. Los tiempos han cambiado mucho, y la escuela más bien poco. Continúa perpetuando unas relaciones verticales, autoritaries, que fomentan l’obediencia ciega frente al espíritu crítico, y que no responde a las necesidades reales ni de niños y niñas ni de la sociedad a la qual deberán integrarse cuando sean adultos (que, además, no conocemos).

Pero parece que maestros, familias y administraciones públicas, en la Comunitat Valenciana, están apostando cada vez mas por un cambio de paradigma, por una mirada mas democrática y respetuosa, por metodologías mas activas y vivenciales, por cambiar el foco del aprendizaje, y dirigirlo hacia la infancia.

Este proceso hace que aquello que se valora en las oposiciones docentes cambie también. Y, por supuesto, que aquello que los aspirantes quieren ofrecer sea mucho mas innovador.

Por eso, y después de haber trabajado en el aula con esta mirada durante 7 años, y haber colaborado en un proyecto de dirección también con este enfoque, hemos decidido ofrecer grupos de trebajo para acompañar en la elaboración de la programación didáctica a aquellas personas que quieran presentar una programación diferente, y defender que otra educación es posible.

¿Cómo lo haremos?

 • Basándonos en nuestra experiencia, y en lo que sabemos hacer mejor, acompañaremo en la preparación de Programaciones Didácticas para las oposiciones en la Comunidad Valenciana, destinadas a cualquier curso de la Educación Infantil o a Primero y Segundo de Primaria.
 • El acompañamiento se realitzará on-line, utilitzando herramientas de video-conferencia, correo electrónico y nubes para compartir documentos.
 • Se harán grupos de 5 personas, que se reunirán virtualmente de manera quincenal, intentando que los niveles a los cuáles van dirigidas las programaciones sean lo mas parecidas posible, y que los lugares de origen sean distantes. De esta manera se pretende trabajar en equipo, y realizar puestas en común, para enriquecernos mutuamente. Sabemos, y defendemos, que el trabajo en equipo es mucho mas productivo.
 • Para dudas particulares, es podrán concertar tutorías individuales con la tutora.

¿Te interesa? ¿Necesitas más información?

 • Puedes enviar un correo a msorlif@gmail.com
 • Puedes inscrivirte a la reunión informativa, sin compromiso, clicando aquí.
 • Puedes curiosear entre algunas de las propuestas que hemos utilitzado en la escuela, en el apartado “nuestras propuestas” del blog, o en nuestra página de Facebook.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s