Projecció del documental: “Educación a la carta”.

IMG_6403

El primer que em sorprengué del documental és que, realment, presenta totes les opcions educatives que existeixen, des de l’objectivitat. Hi ha entrevistes a professors partidaris de les classes magistrals, de la segregació per sexes, professors que intenten innovar en l’escola pública, persones que formen part d’escoles lliures, homeschoolers amb uns programes educatius rígids, unschoolers… Totes les pràctiques que es poden trobar avuí en dia, legals o no, es veuen reflectides al documental, sense presentar-ne cap com a bona o dolenta.

I potser és este l’aprenentatge més gran que vaig treure d’esta xerrada: potser les persones partidàries de cada opció ens centrem en demanar una educació tal i com nosaltres l’entenem, tal i com nosaltres imaginem que és més adequada, però no ha de ser esta la batalla. El que hem de lliutar és per la FLEXIBILITAT, per la LLIBERTAT real de cada família a l’hora d’escollir quina educació vol per als seus fills i filles. Perquè, realment, no hi un sistema bo i altres descartables, tot depèn de quin és l’objectiu que cada família es planteja amb l’educació. Depenent del que volem aconseguir, ens resultarà útil un sistema o un altre.

El problema és que, actualment, només un dels sistemes proposats és legal. I és ahí on hem de fer un front comú: necessitem una normativa educativa que permeta totes les possibilitats, en igualtat de condicions, per a que les famílies tinguem, realment, LLIBERTAT EDUCATIVA.

Ací vos deixo, doncs, el documental:

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s